untitled-0270Over Sous le Charme

Ineke van der Borg, een Neerlandica die Franse chansons zingt! De bijvakken die zij tijdens de studie Nederlandse taal- en letterkunde koos, spreken echter voor zich: Frans en muziekwetenschappen. In 1991 gaf ze Nederlands aan Franse studenten aan l'Université de Franche-Comté in Besançon en haalde ze haar hart op aan de Franse taal en cultuur. Na tien jaar gewerkt te hebben in het middelbaar onderwijs, besloot ze haar twee liefdes samen te voegen: het zingen en het Frans. Met haar vertolking van Göttingen van Barbara en zelfgeschreven nummers kwam ze in de finale van het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie. Voor het eerst solo! En zo begon het.

Van 2005 tot 2010 werd Ineke begeleid door pianist Paul Beunders, van 2007 tot 2014 door gitarist Eduard Peelen en vanaf 2014 tot heden door pianist/accordeonist Wolfram Reisiger. In 2006 werd de naam Sous le Charme geboren.

Zangles lichte muziek (jazz en pop) volgde ze bij Nathaly Masclé en klassieke zang bij Heleen Koele en Margriet Stok.

Wolfram Reisiger studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelt piano en accordeon en is een veelgevraagd begeleider. Ook is hij componist, arrangeur en theatermaker. Een zeer veelzijdige muzikant die thuis is in alle muziekstijlen: klassiek, folk, jazz en pop.

Sous le Charme

Sous le Charme bestaat uit Ineke van der Borg (zang) en Wolfram Reisiger (piano en accordeon). Met veel beleving en passie zingt Ineke chansons van haar zo geliefde Barbara, van Edith Piaf, Jacques Brel en van vele anderen. Daarbij laat ze zich inspireren door het prachtige spel en de improvisaties van Wolfram. Moeiteloos schakelen ze samen over van 'klassiek 'naar licht en jazzy.

Optredens

Sous le Charme voelt zich thuis in intieme theaters, gezellige cafés en in huiskamers. In Zutphen en omgeving, en ook in het hele land.

Voor de Alliance Française trad Sous le Charme op in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Dalen, Den Helder, Meppel, Ommen, Roermond en Roosendaal (NB). Ook zijn Ineke van der Borg en Wolfram Reisiger graag geziene gasten op de vrijdagmiddagconcerten in Huis Welgelegen en Klein Engelenburg van Domus Magnus.

Aanbevelingen

Klaas Stok, dirigent/organist

'Ineke heeft een bijzonder timbre en expressieve voordracht.'
'Met het lied 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis wist ze mij zeer te boeien.'

Meer aanbevelingen >>

jubileumconcert

Feest! Want Sous le Charme bestaat dit jaar 10 jaar. Dat vieren we met een jubileumconcert op zaterdag 19 november 2016, in de buurt van Zutphen. Heel blij zijn we met de medewerking van gitarist Frank Ong-Alok en van vinoloog en tv-maker Klaas Drupsteen! Meer informatie hierboven onder '10 jaar'.