untitled-0360

Ineke van der Borg, alt-mezzo

Licht en klassiek
Ineke is een veelzijdige zangeres. Moeiteloos schakelt ze over van licht en jazzy naar klassiek. Ineke zong onder meer in de a capellagroep Be Sharp van Jetse Bremer en zingt nu in het Deventer Vocaal Ensemble o.l.v. Klaas Stok. In 1999 en 2000 behaalde zij met haar vertolking van Göttingen van Barbara en zelfgeschreven nummers een finaleplaats in het Concours de la Chanson. Vanaf dat moment ontwikkelde zij zich steeds meer als solozangeres. Sinds 2005 vormen Ineke en haar begeleider (gitarist of pianist) het duo Sous le Charme.

Naast het Frans zingt Ineke ook in andere talen, zowel licht als klassiek. Ter opluistering van een feest, trouwerij, verjaardag of jubileum en ook bij uitvaarten. Met evenveel beleving zingt zij een Nederlands luisterliedje, ballad of een jazzstandard als een psalm, gezang of Ave Maria.

Over Ineke
Ineke studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Met haar doctoraalscriptie won zij in 1994 de eerste tweejaarlijkse Boek en Jeugd-prijs voor universitaire scripties op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur.*
Na tien jaar gewerkt te hebben in het middelbaar onderwijs, wijdde Ineke zich aan haar passie: het zingen. Zangles lichte muziek (jazz en pop) volgde ze bij Nathaly Masclé en klassieke zang bij Heleen Koele en Margriet Stok.

*Ineke Vos: Tine van Berken: portret van een meisjesboekenschrijfster uit het fin de siècle.
In 1998 veranderde de Boek en Jeugd-prijs in de L. M. Boerlageprijs en in 2009 in de Miep Diekmann-prijs.

Sous le Charme

Sous le Charme bestaat uit Ineke van der Borg (zang) en Wolfram Reisiger (piano en accordeon). Met veel beleving en passie zingt Ineke chansons van haar zo geliefde Barbara, van Edith Piaf, Jacques Brel en van vele anderen. Daarbij laat ze zich inspireren door het prachtige spel en de improvisaties van Wolfram. Moeiteloos schakelen ze samen over van 'klassiek 'naar licht en jazzy.

Optredens

Sous le Charme voelt zich thuis in intieme theaters, gezellige cafés en in huiskamers. In Zutphen en omgeving, en ook in het hele land.

Voor de Alliance Française trad Sous le Charme op in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Dalen, Den Helder, Meppel, Ommen, Roermond en Roosendaal (NB). Ook zijn Ineke van der Borg en Wolfram Reisiger graag geziene gasten op de vrijdagmiddagconcerten in Huis Welgelegen en Klein Engelenburg van Domus Magnus.

Aanbevelingen

Klaas Stok, dirigent/organist

'Ineke heeft een bijzonder timbre en expressieve voordracht.'
'Met het lied 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis wist ze mij zeer te boeien.'

Meer aanbevelingen >>

jubileumconcert

Feest! Want Sous le Charme bestaat dit jaar 10 jaar. Dat vieren we met een jubileumconcert op zaterdag 19 november 2016, in de buurt van Zutphen. Heel blij zijn we met de medewerking van gitarist Frank Ong-Alok en van vinoloog en tv-maker Klaas Drupsteen! Meer informatie hierboven onder '10 jaar'.